Organic Peru

New product

  • 100% Arabica-kaffe
  • Smaknoter av söt frukt och mjölkchoklad
  • Mild syrlighet
  • kologiskt kaffe
  • Single origin – kaffe från små odlingar
  • Rostat med GOTHOT-teknologi

More details

120,00 SEK

- +

We accept popular payment methods
We accept popular payment methods
 
Mer info

Organic Peru Coffee kawa

Organic Peru är ett ekologiskt kaffe från Anderna i Amazonas i norra Peru. Kaffet är gjort på 100% Arabica och finns tillgängligt i hela bönor eller malet, rostat med GOTHOT-teknologi.
Vårt organiska kaffe odlas i provinsen Utcubamba, där kaffeodlarföreningen JUMARP El Palto verkar. Organic Peru är ett single origin-kaffe där alla bönor kommer från en specifik och välkänd odling, vilket garanterar dess pålitliga men unika karaktär.

Organic Peru ”El Palto” är en balanserad espresso med noter av söta frukter, aromer av mjölkchoklad och mild syrlighet. Perfekt för klassiskt espressobaserat kaffe och för exempelvis droppkaffe.

Ekologiskt kaffe i harmoni med naturen

Kaffeproduktionen i Amazonernas Anderna i norra Peru, där JUMARP verkar, startade på 1950-talet. Trots det vanligt förekommande agrokemiska arbetssättet vid kaffeodling, valde grundarna av gruppen att vända sig till naturen och fokusera på miljövänlig odling som fungerar i harmoni med den peruanska floran.

Därför skapades 2003 The Asociación de Productores Cafetaleros Juan Marco “El Palto” av José Carranz Barboza. För tillfället är 189 producenter av elbilar Arabica anslutna Kooperationens syn på odling innebär att man valt att helt utesluta artificiell näring, pesticider och kemikalier.

Kawa single orgin

Ett kaffe att sämja dem

Vi har tagit ett extra steg mot målet att få den perfekta koppen av det här fantastiska kaffet. Vi har etablerat ett samarbete med det enda kafferosteriet i Polen som har en rostningsmaskin med GOTHOT-teknologi. Då undrar kanske du “okej, men på vilket sätt är den här rostningsmaskinen annorlunda än andra?”.

Skillnaden ligger i hur kaffet rostas. GOTHOT-kafferostaren rostar bönorna med varmluft. I en standardugn placeras bönorna på en roterande platta, som värms underifrån av en blåslampa. Därför är plattans yta i direktkontakt med flamman, vilket påverkar kvaliteten på de rostade bönorna.

Teknologin i GOTHOT-spisar använder varmluft för det här syftet, vilket möjliggör så kallad profilering. Resultatet är en sötare, mindre rökig smakprofil och ett ännu mer välsmakande kaffe.

Om du inte har testat ekologiskt kaffe som är rostat med den här teknologin än, måste du bara uppleva själv hur gott naturligt, ekologiskt kaffe som har rostats med den här metoden kan bli.

kawa GOTHOT

8 other products in the same category: