REISHI (GANODERMA LUCIDUM) 10:1 MUSHROOM POWDER

New product

 • 10:1 extrakt
 • Stödjer immunitet*
 • Stödjer kardiovaskulär funktion*
 • Idealisk när den tillsätts i kakao eller te
 • Lämplig för veganer och vegetarianer

More details

160,00 SEK

- +

We accept popular payment methods
We accept popular payment methods
 
Mer info
Reishi

Reishi - gul havsabborre (Ganoderma lucidum)

Reishi, även kallad Ling zhi, är en av de viktigaste svamparna som använts i århundraden i Fjärran Östern. Det är uppskattat för sina hälsofrämjande egenskaper, inklusive stöd till hjärt- och kärlsystemet, sänkning av kolesterolnivåerna och upprätthållande av tillräcklig immunitet.*

Tonic med svamp

Efter en utmanande dag är Reishi perfekt som en avslappnande kvällsbehandling. Den passar bra till varm kakao eller te.

Reishi har ett brett spektrum av komponenter. Dessa inkluderar vitaminer, mineraler, polysackarider, inklusive beta-D-glukaner, nukleotider, triterpener, inklusive ganoderinsyror (A-G), steroler, laktater, glykoproteiner.

Lakownica żółtawa
Ganoderma lucidum

Varför är extraktets bittra smak ett tecken på god kvalitet?

Reishis bittra smak beror på triterpener, en grupp aromatiska föreningar som finns i denna svampart.

Dessa bildas under fruktkroppens tillväxtfas i kontakt med trädet som den växer på. Om extraktet inte har en bitter smak tyder det på att råvaran är av dålig kvalitet och att det saknas triterpener.


Varför vårt extrakt?

 • 10:1 extrakt - koncentrerad form
 • Naturligt - inga onödiga tillsatser eller fyllmedel
 • Dubbel extraktion - vatten-alkohol-extrakt
 • Löslighet - males till ett fint damm, vilket gör att den löser sig perfekt
 • Förpackning - praktisk pappersförpackning eller elegant burk, som du kan ta med dig överallt

Grzybki Reishi

Hur använder man den?

Rekommenderat dagligt intag: 500 mg (1 skopa) tre gånger om dagen. Det är bäst att blanda kosttillskottet med kaffe, te, cocktail osv. Använd omedelbart efter beredningen.

Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen (3 skopor)

Du kan blanda med:

 • kakao
 • kaffe
 • te
 • cocktail eller shake

Ett kosttillskott får inte användas som ersättning för en varierad kost. En hälsosam livsstil och en balanserad kost är avgörande för en god hälsa.

Rekommenderas inte för gravida eller ammande kvinnor. Förvaras utom räckhåll för små barn, på en torr och sval plats.

FAQ

Varifrån kommer svampar?

Våra svampar kommer från gårdar i bergsregionerna i Fujian-provinsen i Kina, där svampar har odlats med traditionella metoder i hundratals år

De odlas på naturligt trä där de finns vilda i naturen. Vi skär endast ut svampens fruktkroppar, utan tillsatser eller onödiga fyllmedel. Alla svampar testas med avseende på tungmetaller, polycykliska aromatiska kolväten och viktiga mikrobiologiska parametrar för att garantera högsta möjliga livsmedelssäkerhet.

Vilket är det bästa sättet att lösa upp svamp?

Om du har svårt att lösa upp svampen rekommenderar vi att du lägger extraktet i botten av koppen och sedan gradvis tillsätter kaffet/teet under omrörning. Du kan också använda en handmjölkskummaren för att lösa upp svampen.

Kan jag kombinera andra svampar i en dryck?

Det finns inga kontraindikationer för att kombinera andra svamparter med varandra i samma kaffe eller te.

Vad betyder 10:1 extrakt?

10:1 innebär att från 1 kg torra svampfruktkroppar, efter extraktionsprocessen och torkning av råmaterialet till pulverform, får vi 100 g av slutprodukten. Detta för att koncentrera extraktet och göra det lättare att dosera effektiva portioner. 1 mått (500 mg) motsvarar 5 g torkade fruktkroppar.

Från vilken del av svampen framställdes extraktet?

Vi använder endast svampens fruktkroppar. Detta beror på att man vill få ett rent svampextrakt. När det gäller mycelbaserade kosttillskott kan det tyvärr visa sig att även 60-70 % av ett sådant extrakt är stärkelse i stället för svamp utan de hälsofrämjande effekter som tillskrivs svampar. Detta beror på att det inte går att separera mycelet från det medium som det växte på. När svampen har koloniserat mediet mals hela materialet och utsätts för extraktionsprocessen. Detta är ett billigt och snabbt sätt att odla svamp utan att få den att bära frukt

Hur många polysackarider innehåller extraktet?

Våra svampextrakt är inte standardiserade till en viss mängd polysackarider eftersom detta inte är en indikator på extraktets kvalitet. Svampbaserade produkter innehåller många typer av polysackarider (polysackarider), t.ex. kitin, alfaglukaner och betaglukaner.

Alfaglukaner är föreningar som inte har egenskaper som tillskrivs svampar. Kommer vanligtvis från det stärkelsehaltiga medium som svampen växer på. De används i mycelprodukter eller svampbiomassa, som är en blandning av mycel och fruktkroppar.

Aktiva ämnen är också polysackarider, men med en annan sammansättning - det är beta-D-glukaner 1-3 och 1-6. De finns i svamparnas fruktkroppar.

Hur fungerar utvinningsprocessen för svamp?

Torkade svampfrukter mals till ett fint damm och extraheras sedan med varmt vatten och alkohol.

Vattnet löser upp svampens cellväggar som består av kitin och extraherar föreningar som betaglukaner (biologiskt aktiva polysackarider i svampar). Eftersom vi inte har något enzym som effektivt kan smälta kitin är extraktion med varmt vatten grundläggande för att svamppreparat ska vara biotillgängliga. Alkohol å andra sidan gör det möjligt att extrahera vattenolösliga föreningar som t.ex. triterpener.

När extraktet har koncentrerats följer spraytorkningsprocessen som ger ett torrt extrakt. Spraytorkning är den optimala dehydreringsprocessen för våta extrakt, vilket gör att förlusterna av näringsämnen blir så små som möjligt.

8 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought: