ELECTROLYTE BALANCE 290G - ELEKTROLYTER

New product

  • Upprätthåller korrekt elektrolytbalans
  • Kompletterar kosten med viktiga mineraler
  • Magnesium som ingår i tillägget stöder muskelfunktionen
  • Förbättrar överföringen av elektriska impulser i nervsystemet
  • Påverkar vattenhanteringen i organismen

More details

249,00 SEK

- +

We accept popular payment methods
We accept popular payment methods
 
Mer info

Elektrolyter är ett av de mest nödvändiga, men underskattade ämnena för att stödja en aktiv livsstil. När de är lösta i vatten har de förmågan att leda elektrisk ström. De stödjer överföringen av nervimpulser, muskelarbete och främjar en korrekt hydrering av kroppen.

Mer. Längre. Bättre.

Din kropp är en vattenmiljö. Varje gång du svettas förlorar du vatten och värdefulla mineraler. Det är balansen mellan mineraler som magnesium och kalium som skapar den rätta miljön för en korrekt muskelfunktion, vilket leder till fysisk prestation. 

Enligt forskning leder så lite som 2 % minskning av vätske- och elektrolytrubbningen till en ca 10 % minskad träningskapacitet. Därför rekommenderas elektrolyttillskott för personer med ökad fysisk aktivitet.

Ta hand om den rätta elektrolytbalansen och bibehåll optimalt psykofysiskt tillstånd under ett intensivt träningspass, en fjällvandring eller idrottsaktivitet.  

Mineraler som stöder kroppens arbete

Magnesium är ett ämne vars effekt är svår att överskatta. Det deltar i cirka 300 biokemiska processer i kroppen och påverkar många kroppssystem. Det stöder en korrekt funktion av musklerna och nervsystemet, vilket är särskilt viktigt när det gäller träningskapacitet. Det bidrar också till att minska trötthetskänslan, vilket gör att du kan anpassa dig ännu bättre till tuffa utmaningar.

Kalium är en av de viktigaste beståndsdelarna i våra kroppar. Det är viktigt för att nervsystemet ska fungera korrekt och är avgörande för de cykler i vilka våra celler producerar energi. Det hjälper oss att ladda upp våra cellbatterier. Av denna anledning är den den första i vår elektrolytblandning. Det bidrar också till att upprätthålla ett normalt blodtryck och kontrollerar muskelfunktionen.

Kalcium är ett byggmaterial för skelettet, tänderna och cellväggarna. Dess verkan bidrar till en korrekt energimetabolism och påverkar matsmältningsenzymerna så att de fungerar korrekt.  

Varför är elektrolyter så viktiga inom idrotten?

Inom idrotten är en av de viktigaste faktorerna muskelprestanda. Under intensiv träning, bergsklättring eller assisterad aktivitet använder musklerna elektrolyter för att påbörja kontraktion och avslappning av fibrerna, vilket i kombination med intensiv svettning leder till att de interna reserverna av dessa ämnen töms avsevärt. Externt tillförda elektrolyter kommer till undsättning för att ge musklerna en optimal arbetsmiljö och därmed stödja vår träningskapacitet. 

Hur använder man Electrolytes?

Rekommenderat dagligt intag: en skopa (ca 9,7 g) löst i 200 ml vatten två gånger om dagen.
Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen.

Kosttillskott bör inte användas som ersättning för en varierad kost. En hälsosam livsstil och en balanserad kost är avgörande för en god hälsa.

Rekommenderas inte för gravida eller ammande kvinnor. Förvaras utom räckhåll för små barn, på en torr och sval plats.

Ingredienser: Glukos, naturlig svartvinbärsarom, hibiskusextrakt, sötningsmedel: erythritol, kalciumlaktat, magnesiumsalter av citronsyra, kaliumcitrat, kaliumklorid, natriumklorid, natriumcitrat, surhetsreglerande medel: citronsyra, sötningsmedel: steviolglykosider.
Elektrolytbalans Kosttillskott innehåller socker och sötningsmedel

8 other products in the same category: