Lion's Mane 10:1 Svamppulver

New product

 • 10:1 extrakt 
 • Perfekt för kaffet, teet, varm choklad eller i en smoothie
 • Påverkar inte smaken
 • Helt utan onödiga tillsatser
 • Passar vegetarianer och veganer

More details

160,00 SEK

- +

We accept popular payment methods
We accept popular payment methods
 
Mer info

Lion’s mane eller igelkottstaggsvamp (Hericium erinaceus)

Lion’s Mane är en svamp som heter igelkottstaggsvamp (kan också kallas för lejonmanssvamp) på svenska. Igelkottstaggssvampen har använts av buddhistmunkar sedan urminnes tider för att brygga en dryck innan meditation. Lejonmanssvampen är en riktig superstjärna bland svampar.

Svampkaffe - det mentala raketbränslet

Att lägga svamp till ett morgonkaffe är ett utmärkt sätt att börja en dag. Svampkaffe gjort på igelkottstaggssvamp är lösningen för dem som vill nå mer. Kaffe i kombination med svamp är som mentalt raketbränsle.

Igelkottstaggssvampsextrakt har en lätt eftersmak som inte påverkar smaken på kaffe. Blanda ner en skopa och njut!

Din vardagliga ritual

Svampkaffe är mer än en exotisk dryck. Det är en vardagsritual. När du väl har testat svampkaffe gjort på igelkottstaggssvamp och känner skillnaden så kommer det bli en självklar del av din morgonrutin.

Lion’s Mane (igelkottstaggssvamp) passar särskilt för personer som behöver naturlig uppfriskning och motivation i vardagsaktiviteter. Igelkottstaggssvampspulver används av atleter, karriärister och personer som vill ta hand om sin kropp och sinne.

Varför ska du använda vårt extrakt gjort på igelkottstaggssvamp?

 • 10:1 Extrakt - koncentrerat.
 • Naturligt - vi använder inga onödiga tillsatser
 • Upplöses enkelt - vårt pulver är så finmalet att det löser upp sig perfekt
 • Förpackningen - praktiska pappersförpackningar eller en elegant burk som du kan ta med dig överallt.

Hur används igelkottstaggssvampspulver?

Rekommenderad daglig mängd att konsumera: 500 mg (1 skopa) tre gånger om dagen. Det är bäst att blanda kosttillskottet med kaffe, te eller liknande. Konsumera direkt efter tillredning.

Du bör inte konsumera mer än rekommendationen (3 skopor) under en dag.

Du kan blanda vårt lion's mane-pulver med:

 • Varm choklad
 • Kaffe
 • Te
 • Smoothies eller proteinshakes

Kosttillskott kan inte ersätta en mångsidig kost. En hälsosam livsstil och en balanserad kost är nödvändiga för att bibehålla god hälsa.

Vi rekommenderar inte användning av igelkottstaggssvampspulver för gravida eller ammande kvinnor. Förvara oåtkomligt för små barn på en torr och sval plats.

FAQ - Frequently Asked Questions

Varifrån kommer svamparna?

Våra svampar kommer från odlingar i den kinesiska provinsen Fujian, där de odlats enligt traditionella metoder i århundraden.

De växer på träd, och kan hittas naturligt.
Vi använder endast fruktkroppar (pericarps) utan tillsatser eller onödiga tillsatser. Alla svampar är testade för tungmetaller, polycykliska aromatiska kolväten och de viktigaste mikrobiologiska parametrarna för att säkerställa maximal födoämnessäkerhet.

Hur löser man enklast upp extraktet?

Det är svårt att lösa upp svamparna. Vi rekommenderar att man lägger extraktet i botten på en kopp, och sedan gradvis fyller på med kaffe eller te under omrörning. Maannlan även använda en manuell mjölkskummare.

Vad betyder 10:1 Extrakt

0: 1 är ration för att framställa extraktet. Till 1 kg extrakt använder vi 10 kg torkad svamp. Detta för att få ett koncentrat av de aktiva substanserna så man enkelt kan få i sig den dagliga dosen. En skopa (500mg) motsvarar 5 gram torkad svamp.

Kan jag ta Brain Tech och Lion's mane samtidigt?

Vid kombination av preparaten rekommenderar vi att man tar Brain Tech 4-5 dagar i veckan, med 2-3 dagars paus.

Lion's mane kan tas dagligen hela perioden.

Vilken del av svampen används till extraktet?

Vi använder endast fruktkroppen (pericarps). Detta för att gå ett så rent svampextrakt som möjligt. Om man tittar på extrakt som innehåller mycelium kan det visa sig att 60-70% är stärkelse utan de hälsofördelar man tilldelar svampen.

Detta sker då man skördar innan fruktkroppen uppstått. Under kolonisering av svampen på dess medium är det omöjligt att separera myceliet från mediet. Det är en snabbare och billigare metod att odla innan fruktkropp hinner uppstå.

Hur många polysaccharider innehåller extraktet?

Vårt svampextrakt kan inte standardiseras med avseende på polysaccharider då det inte är avgörande för kvalitén på extraktet. Svampprodukter innehåller många typer av polysaccharider såsom Kitin, Alfa-glukaner och Beta-glukaner.
Alfa-glukaner saknar de attribut som tilldelas svampen, utan kommer från stärkelsen i mediet där svampen växer.
Dessa återfinns i produkter som använder myceliet istället för fruktkroppen. Vissa aktiva substanser är inte rena polysackarider - Beta-D-glukanet 1-3 and 1-6. Dessa återfinns i fruktkroppen.

Hur ser extraktionsprocessen ut?

Torkade svampkroppat mals fint och extraheras med hett vatten och alkohol.
Vatten löser upp Kitin cellerna i svampen och extraherar exempelvis beta-glukaner (Biologiskt aktiva polysackarider i svampen). Då människan saknar enzym för att smälta Kitin är hett vatten grunden för bioavabilitet. Alkohol löser sedan it de substanser som inte är vattenlösliga, exempelvis triterpener Efter koncentration följer en spraytorkningsprocess för att få det slutgiltiga torra extraktet.
Spraytorkning är den optimala processen för att behålla samtliga nutrienter.

Hur skiljer sig extrakt från mald svamp?

Extraktion är den optimala metoden att behandla svampen för att få ut de aktiva substanserna.

De aktiva substanserna återfinns i svampens celler, omgivna av Kitin som vi saknar enzym för att smälta, och därför är extrahering nödvändig för att maximera nutrienter.

När ska man ta svampen?

Lion's mane och Cordyceps, är svampar som främjar uppmärksamhet och ökar energinivåerna. Det gör dem perfekta att starta dagen med, eller inta strax innan träning.

Tar man extraktet med kaffe är det bra att ta innan 13.00-14.00 för att inte koffeinet ska störa sömnen Alternativt kan svampen tas med te.
Reishi som är lugnande ska tas på kvällen, med fördel i grönt te eller varm choklad. Vad gäller Chaga kan den tas när som helst på dygnet

8 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought: